keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Keväisiä leipomuksia...


















Heti lumen sulettua pitää käydä
puutarhassa kuopsuttelemassa
ja ihmettelemässä.
Ihka ensimmäiseksi menen
raparperipuskan luo...

En ihan ehtinyt kuvaamaan,
päiväkahvi verotti jo melkoisen palan...

maailmasta herkullinen ja helppo:

pohja
100 g pehmeää VOITA ( ei mitään margariinia...)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl KERMAA ( kunnon prosentit...)
sekoitetaan ja tasataan voideltuun vuokaan

täyte
100 g mantelimassaa siivuina
raparperin paloja
ripottelun verran sokeria

paistetaan 200 asteessa 25-30 minuuttia

nautitaan semmoisenaan tai vaniljasoosin kera.

Ei, ei meillä vielä raparperit kasva,
mutta YSTÄVÄ siivosi pakastintaan...
sillä siihen saakka kunnes saadaan omia.

2 kommenttia:

  1. Ei kuulu karppaajan ruokavalioon mutta voihan sitä perheelle leipoa herkkuja.
    On kyllä varmasti suussa sulavaa.
    Kivaa loppuviikkoa!<3

    VastaaPoista
  2. Tuli kuule niiiin hyvää! Kiitos huipusta ohjeesta :)

    VastaaPoista