sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Hyvästä Syystä Näkkileipää


Vuosikausia siirtelin
keittiössä outoa kaulinta
hyllyltä toiselle 
uhraamatta sille ajatustakaan.

Kunnes eräänä päivänä,
vahingossa,
kesken jotain aivan muuta,
juolahti mieleen,
että Outo Kaulinhan
on NÄKKILEIPÄKAULIN !

Näkkileipäkaulin on tänä talvena
ollut kovassa käytössä.
Näkkileivän leipominen
on helppoa kuin mikä,
ainakin jos tekee niin kuin
minä teen...

vähän sinne päin,
muotopuolia,
persoonallisia, koetan sanoa.
Miten vaikeaa voi olla
vetää suoraa viivaa,
kysyy herra 15 vee.

Fiilaaja...





















Valmiina pusseissa,
keskiviikkona eteenpäin toimitettavaksi.
Oli kaksi hyvää
syytä tänään leipoa...

5 kommenttia:

  1. Ihanaa, Johannan näkkileipiä! :) Meillä on kaksi tai kolme outoa kaulinta, varmaan siis näkkileipiä varten nekin!

    VastaaPoista
  2. Voi mieletöntä kuinka ihanaa, omatekemiä näkkäreitä. Onkohan taikina jotenki erimoinen muuhun taikinaan nähden.

    VastaaPoista
  3. 2,5 dl vettä, 1,5 tl suolaa, kikkare hiivaa, 3 dl ruisjauhoja, 3 dl vehnäjauhoja ( jauhoja kannattaa laittaa niin, että "hyvä tulee ", ei liian löysä, ei liian tykkytiukkataikina), uuni 225 astetta.

    ei kun näkkileivän tekoon !

    ja sitten voita päälle...

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä!
    Pitääkin kokeilla, en ole aikaisemmin näkkileipää itse tehnytkään, mutta nyt kun vatsa ei tykkää mistään tuoreista leivistä, voisi kokeilla omatekemällä näkkileivällä.
    Muuten, kaupan seesam-näkkärit, ne pyöreät, sopivat ongelmavatsoille. :)

    Rosina

    VastaaPoista
  5. Moi! Nyt sua oottaa paketti putiikis ;)
    Oli ihana kauppa, huh huijaa... Uusintakäyntiä suunnitellen.

    VastaaPoista