Vuosikausia siirtelin
keittiössä outoa kaulinta
hyllyltä toiselle
uhraamatta sille ajatustakaan.
Kunnes eräänä päivänä,
vahingossa,
kesken jotain aivan muuta,
juolahti mieleen,
että Outo Kaulinhan
on NÄKKILEIPÄKAULIN !
Näkkileipäkaulin on tänä talvena
ollut kovassa käytössä.
Näkkileivän leipominen
on helppoa kuin mikä,
ainakin jos tekee niin kuin
minä teen...
vähän sinne päin,
muotopuolia,
persoonallisia, koetan sanoa.
Miten vaikeaa voi olla
vetää suoraa viivaa,
kysyy herra 15 vee.
Fiilaaja...
Valmiina pusseissa,
keskiviikkona eteenpäin toimitettavaksi.
Oli kaksi hyvää
syytä tänään leipoa...
Ihanaa, Johannan näkkileipiä! :) Meillä on kaksi tai kolme outoa kaulinta, varmaan siis näkkileipiä varten nekin!
VastaaPoistaVoi mieletöntä kuinka ihanaa, omatekemiä näkkäreitä. Onkohan taikina jotenki erimoinen muuhun taikinaan nähden.
VastaaPoista2,5 dl vettä, 1,5 tl suolaa, kikkare hiivaa, 3 dl ruisjauhoja, 3 dl vehnäjauhoja ( jauhoja kannattaa laittaa niin, että "hyvä tulee ", ei liian löysä, ei liian tykkytiukkataikina), uuni 225 astetta.
VastaaPoistaei kun näkkileivän tekoon !
ja sitten voita päälle...
Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaPitääkin kokeilla, en ole aikaisemmin näkkileipää itse tehnytkään, mutta nyt kun vatsa ei tykkää mistään tuoreista leivistä, voisi kokeilla omatekemällä näkkileivällä.
Muuten, kaupan seesam-näkkärit, ne pyöreät, sopivat ongelmavatsoille. :)
Rosina
Moi! Nyt sua oottaa paketti putiikis ;)
VastaaPoistaOli ihana kauppa, huh huijaa... Uusintakäyntiä suunnitellen.